Пропоную приготувати малосольні огірки в холодній воді на трилітрову банку. Такі огірки довго не затриматися на вашому столі, так як виходять дуже смачними і неймовірно смачні. Малосольну закуску потрібно зберігати в холодильнику. Соковиті огірочки можуть простояти в холодильнику приблизно тиждень.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1.5 – 1.7 кг
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Корінь хрону – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 15 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати малосольні огірки в холодній воді на 3 літрову банку? Підготуйте банку. Добре промийте в теплій воді, за бажанням стерилізуйте. Корінь хрону очистіть, наріжте на невеликі шматочки. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте і наріжте на кілька частин. Парасольки кропу і листя чорної смородини ретельно промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи. На дно підготовленої банки укладіть шматочки хрону, парасольки кропу і листя чорної смородини.

Підготуйте необхідну кількість свіжих огірків. Вибирайте молоді огірки невеликого розміру, щоб їх легко було розмістити в підготовлені банки. Ретельно вимийте огірки в прохолодній проточній воді, а потім обсушити. Потім щільно додайте підготовлені огірочки. У порожні місця додайте очищений часник.

Заздалегідь підготуйте необхідну кількість води. У підготовлену воду додайте необхідну кількість кухонної солі і ретельно перемішайте до повного розчинення. Отриманим розсолом залийте банку з огірками. Банку закрийте капроновою кришкою, попередньо обдавши їх окропом. Банку з огірками залиште при кімнатній температурі мінімум на 12 годин, але краще всього залишити на добу.

Готові малосольні огірочки холодним розсолом подавайте на стіл. Перед подачею охолодіть в холодильнику.

Приємного апетиту!

Малосольні огірки Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки з часником і кропом в пакеті Малосольні огірки на 3 літрову банку Малосольні огірки холодною водою в банку