Бісквітний кекс «Зебра» знайомий нам з дитинства. Його готували в кожній родині по своєму коханому рецептом. А ось маннік на кефірі «Зебра» зустрінеш не часто. Пиріг виходить дуже смачним і випаровується моментально, тому рекомендую готувати відразу декілька порцій. Простий рецепт вийде навіть у молодої господині.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Кава розчинна – 2 ч. л.
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати маннік на кефірі Зебра. У глибоку миску розбийте охолоджені яйця і збийте з цукровим піском. Почніть на середніх оборотах, поступово збільшуючи швидкість.

Через сито просіяти борошно і розпушувач. Ретельно перемішайте тісто міксером.

В окремій ємності змішайте манну крупу і кефір і залиште набухати на 40 хвилин. Перекладіть в раніше отриману масу. Ретельно розмішайте.

тісто розділіть на дві рівні частини. Попередньо залийте розчинну каву двома столовими ложками гарячої води. В одну частину вилийте розчинний кава, добре розмішайте.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. По одній столовій ложці по черзі викладіть обидва тесту.

Поставити манник в добре розігріту духовку на 40 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції. За бажанням прикрасити цукровою пудрою. Манник виходить дуже ніжний.

Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення. Приємного апетиту!

Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі класичний Мокрий манник