Бісквітний кекс «Зебра» знайомий нам з дитинства. Його готували в кожній родині по своєму коханому рецептом. А ось маннік на кефірі «Зебра» зустрінеш не часто. Пиріг виходить дуже смачним і випаровується моментально, тому рекомендую готувати відразу декілька порцій. Простий рецепт вийде навіть у молодої господині.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Манна крупа – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кефір – 1 склянка
- Кава розчинна – 2 ч. л.
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати маннік на кефірі Зебра. У глибоку миску розбийте охолоджені яйця і збийте з цукровим піском. Почніть на середніх оборотах, поступово збільшуючи швидкість.
Через сито просіяти борошно і розпушувач. Ретельно перемішайте тісто міксером.
В окремій ємності змішайте манну крупу і кефір і залиште набухати на 40 хвилин. Перекладіть в раніше отриману масу. Ретельно розмішайте.
тісто розділіть на дві рівні частини. Попередньо залийте розчинну каву двома столовими ложками гарячої води. В одну частину вилийте розчинний кава, добре розмішайте.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. По одній столовій ложці по черзі викладіть обидва тесту.
Поставити манник в добре розігріту духовку на 40 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції. За бажанням прикрасити цукровою пудрою. Манник виходить дуже ніжний.
Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення. Приємного апетиту!
Манник класичний Манник як в дитячому саду Маннік на кефірі Маннік на кефірі класичний Мокрий манник