Манник – це простий в приготуванні і ніжний по структурі пиріг. Входить до складу гарбуз надає пирога незвичайний смак, гарний сонячний колір і містить безліч вітамінів, так необхідних нам восени. Шматочок лепешняку з гарбузом ідеально поєднується з чашкою ароматного чаю і дозволить вам скоротати осінній вечір за приємними розмовами в сімейному колі.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яйце – 2 шт.
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Гарбуз – 300 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лепешняку з гарбузом на кефірі? У глибоку миску всипаємо манну крупу і заливаємо її кефіром кімнатної температури. Перемішуємо все за допомогою ложки і залишаємо на 30 хвилин, щоб манка розбухла.

В цей час займемося гарбузом. Гарбуз миємо, чистимо від шкірки і насіння і подрібнюємо за допомогою дрібної терки або блендера.

Вершкове масло ставимо в мікрохвильову піч на 40-50 секунд, щоб воно розтануло до рідкого стану. Додаємо в набряклу манку, яйця, цукор, розтоплене не гаряче вершкове масло і розпушувач. Все добре перемішуємо з допомогою ложки, щоб розчинився цукор.

В отриману масу додаємо натертий гарбуз і знову добре перемішуємо до отримання однорідної маси. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом, трохи присипаємо борошном і за допомогою ложки викладаємо тісто у форму. Зверху трохи розрівнюємо і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Готовий манник дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Потім акуратно виймаємо на блюдо і нарізаємо на порційні шматочки. Пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, фезалисом або посипати кокосовою стружкою. Манник готовий до подачі, приємного апетиту!

Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна Маннік на кефірі класичний ПП манник