Для тих, хто любить просту в приготуванні домашню випічку, хочу порекомендувати легкий і швидкий рецепт лепешняку на питне йогурті. Пиріг виходить пористим і пишним, з ніжною приємною текстурою, яка не залишить нікого байдужим.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Манна крупа – 200 гр.
- Йогурт – 200 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
Процес приготування:
Як приготувати маннік на питне йогурті? Відміряйте необхідну кількість манної крупи і висипте в глибоку миску. Після чого додайте вказане в рецепті кількість цукрового піску і перемішайте. До сухих інгредієнтів просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна і розпушувач, перемішайте міксером або віночком.
Потім влийте необхідну кількість питного йогурту. Йогурт можна використовувати з будь-яким смаком. Додайте курячі яйця. Добре перемішайте віночком або міксером до однорідної консистенції, і залиште приблизно на 15-20 хвилин для набухання, періодично перемішуючи.
Маргарин розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, трохи остудіть і введіть в тісто. Знову добре перемішайте до стану однорідної гладкої маси.
Підготуйте силіконову форму для випічки. Форму помістіть в розігріту до 190 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність ароматної випічки перевірте дерев’яної шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути абсолютно сухою. Потім обережно вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть.
Після чого манник акуратно вийміть із силіконової форми і викладіть на блюдо. Остиглий смачний маннік на питне йогурті прикрасити цукровою пудрою, розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл з ароматним чаєм або свіжозавареною кавою.
Насолоджуйтесь неймовірно ніжним і повітряним манником!
Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Маннік на йогурті