Цей рецепт сподобається любителям випічки з яблуками. Манник на сметані виходить пористим і пишним, а п’янкий аромат яблук лише доповнює його. Зможуть оцінити цей пиріг і ті, хто не особливо визнає манну крупу – на ряду з борошном вона дає приголомшливий результат.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яблука – 2 шт.
  • Сметана 26% – 250 мл
  • Манна крупа – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати маннік на сметані з яблуками просто! Яблука необхідно вимити. За бажанням можна зняти з них шкірку. Нарізаємо невеликими шматочками фрукти (можна скористатися великою теркою).

Візьміть глибоку ємність і вбийте в неї курячі яйця.

Щоб тісто в підсумку вийшло пишним, підготуємо основу – до яєць всипте цукровий пісок і збийте все міксером або звичайним віночком до отримання повітряної піни.

Отриману масу змішайте зі сметаною.

Далі в ємність відправляємо манну крупу. Вводите її поступово, постійно перемішуючи. Манное тісто має бути без грудочок.

Просіяти пшеничне борошно з розпушувачем і відправте їх в загальну масу. Всі компоненти перемішуємо до утворення однорідного тіста.

В останню чергу з’єднуємо тісто і нарізані яблука. Перешиваємо до їх рівномірного розподілу.

Змастіть форму рослинним маслом. В підготовлену форму для випічки поміщаємо тісто з начинкою і залишаємо на 20 хвилин при кімнатній температурі. Це необхідно, щоб манна крупа набухла і текстура лепешняку вийшла розсипчастою. В цей же час включаємо розігріватися духовку на 180 градусів.

По закінченню часу поміщаємо форму з тістом в духовку на 40 хвилин. Повну готовність лепешняку на сметані з яблуками перевіряємо дерев’яною паличкою. Дістаємо манник з духовки, охолодити і після цього присипаємо цукровою пудрою.

Приємного вам чаювання!

Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник з яблуками Маннік на сметані Маннік на сметані класичний Пишний маннік на сметані розсипчастий