Маннік на сирі та сметані – це смачна і ніжна випічка. Сметана і сир надають тісту приємний вершковий аромат і роблять його напрочуд ніжним. Доповнений невеликою кількістю свіжого гарбуза – він стає не тільки смачним, але і корисним. Можете замінити гарбуз цукатами або будь-якими ягодами і у вас вийде пиріг з новим смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Манна крупа – 200 гр.
- Сметана 15% – 200 мл
- Сир 5% – 300 гр.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Гарбуз – 250 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати манник з сиром на сметані. У глибоку миску викладаємо сметану і манну крупу. Добре перемішуємо і залишаємо на 30-35 хвилин, щоб манна крупа набухла.
В суху глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо цукор, щіпку солі і ванілін і за допомогою віночка збиваємо в легку піну.
Потім в тісто викладаємо сир і перемішуємо до однорідної консистенції.
Гарбуз промиваємо, чистимо від шкірки і відрізаємо необхідну кількість. Нарізаємо гарбуз невеликими кубиками.
В мисці з’єднуємо тісто з нахабною манною крупою, додаємо рослинне масло і соду. Добре перемішуємо.
В тісто викладаємо нарізаний гарбуз і знову перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку випікатися 35-40 хвилин.
Готовий манник виймаємо з духовки, залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він трохи охолов, після чого виймаємо його з форми і викладаємо на блюдо. Нарізаємо маннік на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Манник без борошна Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник з сиром Маннік на сметані без борошна Маннік на сметані класичний Мокрий манник