Маннік на сирі та сметані – це смачна і ніжна випічка. Сметана і сир надають тісту приємний вершковий аромат і роблять його напрочуд ніжним. Доповнений невеликою кількістю свіжого гарбуза – він стає не тільки смачним, але і корисним. Можете замінити гарбуз цукатами або будь-якими ягодами і у вас вийде пиріг з новим смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Сметана 15% – 200 мл
  • Сир 5% – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати манник з сиром на сметані. У глибоку миску викладаємо сметану і манну крупу. Добре перемішуємо і залишаємо на 30-35 хвилин, щоб манна крупа набухла.

В суху глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо цукор, щіпку солі і ванілін і за допомогою віночка збиваємо в легку піну.

Потім в тісто викладаємо сир і перемішуємо до однорідної консистенції.

Гарбуз промиваємо, чистимо від шкірки і відрізаємо необхідну кількість. Нарізаємо гарбуз невеликими кубиками.

В мисці з’єднуємо тісто з нахабною манною крупою, додаємо рослинне масло і соду. Добре перемішуємо.

В тісто викладаємо нарізаний гарбуз і знову перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку випікатися 35-40 хвилин.

Готовий манник виймаємо з духовки, залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він трохи охолов, після чого виймаємо його з форми і викладаємо на блюдо. Нарізаємо маннік на порційні шматочки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Манник без борошна Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник з сиром Маннік на сметані без борошна Маннік на сметані класичний Мокрий манник