Хочу поділитися ще одним смачним рецептом найніжнішої випічки. Пропоную приготувати манник з яблучним варенням. Випічка виходить в міру солодким і вологою. Рецепт простий і швидкий, з ним впорається навіть той, хто далекий від приготування випічки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сода харчова – 0,25 ч. л.
- Манна крупа – 100 гр.
- Варення яблучне – 350 гр.
- Сухарі панірувальні – 20 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати манник з яблучним варенням легко! Відміряйте необхідну кількість яблучного варення. Викладіть в глибоку ємність. Також можна використовувати повидло або джем.
Потім всипте необхідну кількість манної крупи і необхідну кількість цукрового піску. Ретельно перемішайте.
В отриману масу розділіть курячі яйця, додайте харчову соду і сіль. Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в тісто. З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Залиште приблизно на 20-30 хвилин для набухання.
Металеву форму для випічки змастіть рослинною олією, рівномірно присипте панірувальними сухарями, заповніть приготованим тестом. Форму поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте манник приблизно 35-40 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Обережно, щоб не обпалити руки, вийміть форму з манником з духовки, трохи остудіть, а потім вийміть з форми. Остиглий манник з яблучним варенням присипте цукровою пудрою, розріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл з улюбленими напоями.
Насолоджуйтеся незвичайно смачною випічкою!
Манник без кефіру Манник без молока Манник без молока і кефіру Манник з варенням