Цей рецепт є самим смачним і вдалим способом маринованих боровиків пальчики оближеш на зиму. Він наближений до класичного рецепту. Основою чудового смаку цих маринованих грибів є маринад.
Інгредієнти: на 2 л.
- Білі гриби – 1.6 кг
- Для маринаду: –
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сіль – 80 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Часник – 5 зуб.
- Перець духмяний горошок – 6 головок
- Гвоздика – 6 бутонів
- Лавровий лист – 3 шт.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих боровиків пальчики оближеш на зиму смачний! Боровики очистіть від лісового сміття, відріжте підстави ніжок і добре гриби промийте під проточною водою. Потім боровики наріжте на шматочки довільного розміру.
У великій каструлі закип’ятіть воду і перекладіть в окріп нарізані гриби.
Доведіть боровики до кипіння, ложкою зніміть пінку і поваріть на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Відварені гриби можете зважити, так як на літрову баночку потрібно 800 г відварених грибів.
В окремому посуді зваріть маринад з розрахунку 330 мл маринаду на літрову банку маринованих грибів. Покладіть В маринад сіль, цукор і оцет згідно з рецептом.
У киплячий маринад перекладіть відварені боровики і додайте лавровий лист, гвоздику і перець.
Варіть боровики в маринаді на маленькому вогні протягом години, періодично перемішуючи їх. До кінця варіння маринад повинен стати густим. Додайте до грибів нарізаний часник, поваріть ще кілька хвилин і вимкніть вогонь.
Зварені в маринаді боровики розкладіть у заздалегідь простерилізовану банки і герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Потім банки переверніть на кришки, накрийте махровим рушником і після охолодження перенесіть на зберігання.
Вдалих заготовок!
Гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Мариновані білі гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Як готувати білі гриби - рецепти