Якщо ви хочете приготувати цікаву і незвичайну закуску з грибів, то приготуйте грузді в томаті на зиму, які виходять соковитими, хрусткими і досить апетитними. Яскрава закуска з груздів порадує і здивує всіх, хто спробує її вперше.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Грузді білі – 2 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Часник – 4 зуб.
  • Насіння кропу – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування груздів в томаті на зиму. Першим ділом ретельно переберіть грузді, очистіть і промийте їх у холодній проточній воді. Підготовлені грузді викладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою. Щоб позбутися гіркоти, залиште грузді приблизно на 8-12 годин, періодично міняйте воду.

Вимочені грузді викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою, посоліть і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть гриби приблизно 30 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася.

Потім злийте грузді через сито або друшляк і залиште, щоб зайва рідина скла.

Помідори ретельно вимийте і наріжте на кілька частин, попередньо видаливши плодоніжку.

Часник і ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою.

Болгарський перець вимийте і очистіть від серцевини і насіння.

Підготовлені овочі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера.

Подрібнені овочі викладіть в каструлю з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі. Добре перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Влийте столовий оцет і зніміть з вогню.

Банки вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі або в мікрохвильовій печі.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.

Зварені грузді щільно розкладіть по стерильним банкам. Залийте гарячою томатною заливкою.

В банку додайте насіння кропу і чорний перець горошком.

Банки з груздями добре закрутіть стерильними кришками, переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу.

Після того, як банки з груздями в томаті повністю охолонуть, переверніть їх і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Ароматну подавайте закуску на святковий стіл.

Приємного апетиту!

Білі грузді на зиму Гриби на зиму Грузді на зиму Як приготувати грузді - рецепти