Мариновані лисички користуються великим попитом в будь-який час року. Гриби виходять ароматними і хрусткими. Їх можна використовувати в якості самостійної закуски, а також додавати в інші холодні страви.
Інгредієнти: на 1 л.
- Лисички свіжі – 2 кг
- Вода – 1 л
- Оцтова есенція – 0,5 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Парасольки кропу – 5 шт.
- Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Рецепт маринованих лисичок з часником гранично простий! Лисички перебираємо, ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк. Якщо гриби великі, то розрізаємо їх навпіл.
Лисички заливаємо водою, засипаємо сіллю і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин.
Через 20 хвилин, додаємо до грибів парасольки кропу, цукор і масло. Перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Потім вливаємо оцтову есенцію і знімаємо з вогню.
На дно ошпарених банок викладаємо спеції: лавровий лист, гвоздику, горошини чорного перцю і насіння гірчиці.
Очищаємо часник від лушпиння, ділимо його на зубчики. Їх викладаємо в банки до спецій.
Переливаємо в банки лисички разом з маринадом, після банки занурюємо в каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо 20 хвилин. Після чого закриваємо кришками, даємо охолонути і відправляємо на зберігання. Готово!
Гриби на зиму Лисички на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані лисички на зиму Як готувати лисички - рецепти