Для любителів італійської кухні і різних макаронних виробів настійно рекомендую приготувати ароматний і дуже смачне блюдо – пасту з лисичками і беконом. Таке чудове блюдо можна подати на будь яке свято. Воно виглядає чудово, а які від нього виходять аромати…


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Бекон – 130 гр.
  • Бекон варено-копчений – 50 гр.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Лисички свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сир вершковий – 100 гр.
  • Фетучіні – 250 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування пасти з лисичками і беконом. Візьміть необхідну кількість бекону для смаження.

Підготовлений бекон наріжте невеликими шматочками. Для того, щоб страва була з невеликими нотками копченостей, візьміть варено-копчений бекон і також наріжте його.

Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість оливкової олії і додайте трохи вершкового масла.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, потім наріжте дрібним кубиком. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до золотистого кольору. Потім викладіть нарізаний бекон.

Готуйте, періодично помішуючи, поки бекон не змінить свій колір.

Ретельно переберіть лисички і добре вимийте їх в холодній воді кілька разів. Великі лисички наріжте на кілька частин. Промиті гриби залиште на деякий час в ситі або друшляку, щоб зайва рідина скла. Потім підготовлені лисички подрібніть, покладіть до бекону і обсмажте, періодично помішуючи. Готуйте до тих пір, поки весь грибний сік не випарується.

Візьміть необхідну кількість вершкового сиру.

Додайте його в сковороду і ретельно перемішайте.

Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, а потім знову добре перемішайте.

Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Приблизно половину викладіть в сковороду, і добре перемішайте, соус готуйте на повільному вогні ще 5-7 хвилин.

Тим часом в глибоку каструлю налийте велику кількість холодної води і посоліть. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, покладіть фетучіні, зменшіть вогонь і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці.

Готові макаронні вироби злийте через сито або друшляк і залиште на пару хвилин, щоб зайва рідина скла.

Фетучіні розкладіть по красивим тарілках. Зверху рівномірно розподіліть лисички з беконом, присипте залишилися натертим «Пармезаном» і подавайте ароматну пасту на стіл.

Приємного насолоди!

Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти