Перед вами простий рецепт приготування маринованих лисичок з оцтом. Така закуска доводиться багатьом до смаку. Мариновані гриби не тільки внесуть різноманітність у раціон сім’ї, але і прикрасять святковий стіл. З’їдається закуска з маринованих лисичок дуже швидко, тому робіть відразу заготівлю на зиму у великій кількості!
Інгредієнти: на 2 л.
- Лисички свіжі – 1 кг
- Вода – 2,8 л.
- Часник – 2 зуб.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 80 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт маринованих лисичок з оцтом простий у приготуванні! На самому початку лисички необхідно перебрати від лісового сміття. Далі гриби промиваємо і замочуємо їх на 15 хвилин у холодній воді.
Лисички поміщаємо в каструлю з водою (2 л), ставимо на вогонь. Після закипання проварюємо гриби 10-15 хвилин на помірному вогні.
Далі першу воду необхідно злити, а лисички залити окропом (800 мл).
Відправляємо до лисичкам наступні інгредієнти – цукровий пісок, сіль, парасолька кропу, гвоздику, лавровий лист, чорний і запашний перець. Готуємо лисички разом з прянощами ще 10 хвилин.
За кілька хвилин до готовності додаємо до грибів очищений часник і вливаємо оцет.
Готові лисички розкладаємо по простерилизованным банкам, маринад доливаємо до самого верху. Банки щільно закручуємо кришками. Остуджуємо заготовку в перевернутому вигляді під теплим рушником. Потім переміщуємо гриби на тривале зберігання в прохолодне місце.
Мариновані лисички з оцтом готові!
Приємного вам апетиту!
Гриби на зиму Лисички на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані лисички з оцтом Мариновані лисички на зиму Як готувати лисички - рецепти