Мариновані гриби – традиційна заготівля на зиму у більшості сімей. Даний рецепт описує приготування маринованих лисичок з використанням яблучного оцту. Зробити такі гриби в домашніх умовах досить просто. Заготівля на зиму з маринованих лисичок – делікатес для справжніх гурманів!
Інгредієнти: на 2 л.
- Лисички свіжі – 2 кг
- Гвоздика – 4 бутона
- Лавровий лист – 4 шт.
- Оцет яблучний 6% – 250 мл
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Для того щоб приготувати мариновані лисички з яблучним оцтом, лисички перебираємо і промиваємо під проточною водою. Якщо є великі гриби, порізати їх навпіл.
Далі лисички поміщаємо в каструлю з водою, ставимо на помірний вогонь. Після закипання гриби необхідно варити 10 хвилин. У процесі варіння знімайте з’являється пінку.
Через деякий час додаємо до лисичкам всі необхідні інгредієнти – гвоздику, лавровий лист, чорний перець, цукровий пісок, сіль і яблучний оцет. Все перемішуємо і варимо гриби ще 15 хвилин.
Заповнюємо стерилізовані ємності лисичками з маринадом, закорковуємо їх кришками. Далі банки з грибами необхідно перевернути шийкою вниз і повністю остудити під теплою ковдрою. Заготівля на зиму у вигляді маринованих лисичок з яблучним оцтом готова!
Приємного вам апетиту!
Гриби на зиму Лисички на зиму Мариновані лисички з оцтом Мариновані лисички на зиму Як готувати лисички - рецепти