Заготовки з грибів завжди бажані на будь-якому столі. Спробуйте приготувати мариновані підберезники з часником за класичним рецептом. Проста у виконанні закуска буде радувати вас цілий рік.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Підберезники свіжі – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Рецепт приготування маринованих підберезників з часником смачний! Підберезники ретельно перебираємо, потім очищаємо, промиваємо під водою. Занадто великі гриби необхідно нарізати.

Гриби заливаємо літром води і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Потім додаємо в каструлю сіль, перець, гвоздику, перемішуємо і продовжуємо варити 15 хвилин на помірному вогні. Не забуваємо знімати пінку. За кілька хвилин до готовності додаємо оцет і лимонну кислоту. Знімаємо з плити.

Стерилізуємо банки. На дно викладаємо лаврове листя і очищені зубчики часнику. Потім акуратно розкладаємо гриби, заливаємо їх маринадом, що залишився з каструлі. Тепер можна закривати кришками. Перевертаємо банки верх дном і даємо їм охолонути при кімнатній температурі. Після можна зберігати в прохолодному місці. Готово!

Гриби на зиму Мариновані підберезники Мариновані підберезники і підосичники Підберезники і підосичники на зиму Підберезники на зиму