З допомогою цього рецепта ви легко приготуєте апетитні маслюки на зиму. Маринування маслюків так, як описано нижче, вважається класичним. Добре підходять маслюки до страв з картоплі, м’яса або як складову частину салату. Спробуйте!
Інгредієнти: на 1 л.
- Маслюки свіжі – 2 л
- Вода – 1 л
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 20 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 1 шт.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих маслюків на зиму смачний! Очистіть гриби від сміття, почистіть від пленочек і промий ті в холодній воді. Замочіть гриби приблизно на півгодини, а потім відваріть в свіжій воді протягом десяти хвилин з моменту закипання.
За допомогою друшляка злийте гриби і відкладіть в окрему тарілку або миску.
Далі потрібно приготувати маринад для маслюків. У каструлю влийте очищену воду, розчиніть в ній сіль та цукровий пісок, додайте лавровий лист і перець. Коли вода в каструлі закипить, додайте в нього гриби.
Коли маслюки закиплять в каструлі з маринадом, проваріть їх протягом п’яти хвилин і влийте оцет. Також не забудьте додати дрібно порубані очищений часник.
Гриби акуратно перекладіть в банку, щільно утрамбовувавши їх. Відразу ж загорніть заготівлю стерильною кришкою і переверніть догори ногами. Гриби повинні повністю охолонути, перед тим як ви заберете їх у темне прохолодне місце для зберігання.
Подавати готові маслюки можна як самостійну закуску або приправити їх свіжим ріпчастою цибулею, часником. Добре підійдуть маслюки в якості інгредієнта для різних салатів.
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Маслюки на зиму Як приготувати маслюки - рецепти