З допомогою цього рецепта ви легко приготуєте апетитні маслюки на зиму. Маринування маслюків так, як описано нижче, вважається класичним. Добре підходять маслюки до страв з картоплі, м’яса або як складову частину салату. Спробуйте!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Маслюки свіжі – 2 л
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 1 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування маринованих маслюків на зиму смачний! Очистіть гриби від сміття, почистіть від пленочек і промий ті в холодній воді. Замочіть гриби приблизно на півгодини, а потім відваріть в свіжій воді протягом десяти хвилин з моменту закипання.

За допомогою друшляка злийте гриби і відкладіть в окрему тарілку або миску.

Далі потрібно приготувати маринад для маслюків. У каструлю влийте очищену воду, розчиніть в ній сіль та цукровий пісок, додайте лавровий лист і перець. Коли вода в каструлі закипить, додайте в нього гриби.

Коли маслюки закиплять в каструлі з маринадом, проваріть їх протягом п’яти хвилин і влийте оцет. Також не забудьте додати дрібно порубані очищений часник.

Гриби акуратно перекладіть в банку, щільно утрамбовувавши їх. Відразу ж загорніть заготівлю стерильною кришкою і переверніть догори ногами. Гриби повинні повністю охолонути, перед тим як ви заберете їх у темне прохолодне місце для зберігання.

Подавати готові маслюки можна як самостійну закуску або приправити їх свіжим ріпчастою цибулею, часником. Добре підійдуть маслюки в якості інгредієнта для різних салатів.

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Маслюки на зиму Як приготувати маслюки - рецепти