Мариновані гриби – страва неймовірне! А маслюки виходять просто дивовижними! Соковиті, апетитні, дуже смачні і ароматні – такий закуски хочеться приготувати побільше!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Маслюки свіжі – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновані маслюки швидкого приготування. Маслюки промиваємо, чистимо і розрізаємо на кілька частин.

Потім кип’ятимо воду і відварюємо маслюки протягом 20 хв.

Зливаємо воду через друшляк.

Заливаємо гриби водою для маринаду, додаємо цукор, сіль, гвоздику, лавровий лист, перець і часник.

Продовжуємо варити 25 хв. За 5 хв. додаємо оцет.

Розкладаємо маслюки в стерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Маслюки на зиму маслюки Солоні