Мариновані гриби – страва неймовірне! А маслюки виходять просто дивовижними! Соковиті, апетитні, дуже смачні і ароматні – такий закуски хочеться приготувати побільше!
Інгредієнти: на 2 л.
- Маслюки свіжі – 2 кг
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 4 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані маслюки швидкого приготування. Маслюки промиваємо, чистимо і розрізаємо на кілька частин.
Потім кип’ятимо воду і відварюємо маслюки протягом 20 хв.
Зливаємо воду через друшляк.
Заливаємо гриби водою для маринаду, додаємо цукор, сіль, гвоздику, лавровий лист, перець і часник.
Продовжуємо варити 25 хв. За 5 хв. додаємо оцет.
Розкладаємо маслюки в стерилізовані банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Маслюки на зиму маслюки Солоні