Перед вами незвичайний рецепт приготування на зиму маринованих хрустких груздів. Даний рецепт припускає мінімальну кількість витраченого часу на приготування, а на виході – соковиті і хрусткі грузді. Така закуска порадує і вас, і близьких, і здивує гостей своїми незвичайними смаковими якостями.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Грузді білі – 4 кг
  • Вода – 3 л
  • Часник – 5 – 6 зуб.
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Листя хрону – 4 шт.
  • Листя чорної смородини – 4 шт.
  • Гвоздика – 8 бутонів
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 4 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт груздів маринованих хрустких простий у приготуванні! Грузді поміщаємо в зручну ємність, заливаємо водою і залишаємо приблизно на 12 годин. Якщо є можливість, то можна залишити гриби на добу, змінюючи при цьому кілька разів воду. Даний спосіб вимочування допоможе позбавити грузді від шкідливих речовин і кислот.

Через деякий час грузді ретельно промийте під проточною водою. При необхідності гриби наріжте великими шматочками.

Приготуємо маринад. У каструлю наливаємо необхідну кількість води, додаємо сіль, цукровий пісок, лавровий лист, гвоздику, парасольки кропу, листя хрону, смородини і вишні. Ставимо каструлю на вогонь, після закипання викладаємо в маринад грузді. Проварюємо гриби в маринаді на 30 хвилин.

Часник очищаємо, нарізаємо пластинками і викладаємо у заздалегідь простерилізовану банки разом з чорним перцем. Далі наповнюємо ємності грибами, до верху заливаємо їх маринадом, але без зелені та спецій. За бажанням поверх грибів можна викласти ще невелика кількість часнику.

Закручуємо банки прокип’яченими кришками і повністю охолодити стандартним способом – в перевернутому вигляді під теплою ковдрою. Мариновані хрусткі грузді готові!

Приємного апетиту!

Білі грузді на зиму Гриби на зиму Грузді без стерилізації на зиму грузді Мариновані на зиму Мариновані білі грузді Мариновані гриби на зиму Як приготувати грузді - рецепти