Смачно замаринувати опеньки на зиму доступно будь-якій господині, головне знати, як правильно обробити гриби і приготувати маринад. Так що якщо зібрали великий урожай опеньків, готуйте продукти і маринуйте гриби на здоров’я.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Опеньки свіжі – 1 л
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Гвоздика – 5 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих опеньків в банках на зиму смачний! Опеньки перебрати, помити і покласти в каструлю, залити водою. Встановити каструлю на плиту гриби і довести до кипіння.
Коли вода закипить, зняти каструлю з плити, злити воду і ретельно гриби промити в проточній воді.
Промиті опеньки знову скласти в каструлю, залити водою. Потрібно стежити, щоб вода не переливалася при кип’ятінні.
Всипати сіль і довести до кипіння, варити 40 хв. За цей час простерилізувати банки і прокип’ятити кришки після миття з содою.
Прибрати каструлю з опеньками з вогню, злити воду і дати їй стекти через друшляк.
Приготувати маринад. Влити в каструлю 1 л. води, всипати цукровий пісок, сіль, покласти лавровий лист, чорний перець горошком, бутони гвоздики. Поставити маринад на плиту і довести до кипіння.
Злегка просушені від зайвої вологи опеньки розкласти по банках, гриби утрамбовувати не потрібно. При наповненні банок залишити 2 см вільного місця до кришки. Коли всі гриби розподілені по банкам, треба їх залишити трохи постояти, щоб гриби осіли. Додавати гриби в банки при цьому не треба.
Влити в банки гарячий маринад.
У кожну банку додати по 1 ч. л. оцтової есенції, закрутити гвинтовою кришкою.
Перевернути банки догори дном на кришки, залишити, обгорнувши в теплий плед, до повного охолодження. Перенести в підвал на зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму