Маслюки є дуже поширеними грибами. Але не дивлячись на простоту їх приготування, за смаком вони не поступаються білим грибам. Замаринувати гриби на зиму можна без стерилізації, додавши необхідну кількість оцту і спецій.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Маслюки варені – 1 кг
  • Оцет рисовий – 50 мл
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.

Процес приготування:

Рецепт маринованих маслюків без стерилізації простий у приготуванні! Викладіть В каструлю варені маслюки, залийте водою, додайте цукор і сіль, доведіть до кипіння і продовжуйте варити 10 хвилин.

Потім додайте оцет, лаврове листя і перець горошком, кип’ятіть гриби 5-7 хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню, вийміть лаврове листя.

Банки для закаток помийте і стерилізуйте над окропом. Кришки залийте окропом і потримати їх кілька хвилин. Розкладіть маслюки по банкам і загорніть їх кришками.

Баночки з маринованими грибами переверніть догори дном, укутайте їх в ковдру до повного охолодження. Маслюки за таким рецептом відмінно зберігаються в погребі до 10 місяців. Подавайте мариновані гриби до столу з ріпчастою цибулею і зеленню.

Приємного апетиту!

Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму Як приготувати маслюки - рецепти