Вам пропонується універсальний і перевірений часом рецепт маринування підберезників. Гриби виходять хрусткими, з ніжним смаком і ароматом. Готуємо без стерилізації. Замариновані за цим рецептом підберезники можуть зберігатися довгий час без втрати смакових якостей. Їх можна подавати як закуску, як гарнір і додавати в салати і супи. Для консервування виберіть молоді та міцні грибочки.
Інгредієнти: на 2 л.
- Підберезники свіжі – 2 кг
- Вода (для маринаду) – 1 л
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Перець запашний – 4 шт.
- Оцет столовий 9% – 7 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих підберезників без стерилізації. Підберезники ретельно очищаємо від бруду, промиваємо під проточною водою і ріжемо на невеликі шматочки.
Нарізані гриби кладемо у велику каструлю, заливаємо водою, додаємо ложку солі і гриби варимо протягом 30 хвилин від початку кипіння. Знімаємо всю пінку з поверхні відвару.
Потім відварені підберезники відкидаємо на друшляк і ще раз промиваємо проточною водою.
В окремій каструлі варимо маринад для грибів із вказаного в рецепті кількості води, цукру, солі та спецій. Маринад з інгредієнтами розраховуйте на кількість ваших грибів.
У киплячий маринад перекладаємо відварені підберезники і варимо їх протягом 15 хвилин від початку кипіння. До кінця варіння додаємо до грибів оцет.
Потім приготовлені підберезники розкладаємо у заздалегідь простерилізовану банки і закатуємо кришками. Баночки охолоджуємо в перевернутому стані і під махровим рушником, а потім переносимо на зберігання.
Вдалих заготовок!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники Підберезники і підосичники на зиму