Мариновані помідори по-італійськи – закуска з італійським акцентом, яка чудово поєднується з великою різноманітністю м’ясних страв. Крім цього, таку страву можна вживати в якості самостійного перекусу. Великою перевагою помідорів, приготовлених таким способом, є можливість приготувати його в домашніх умовах лише за сорок хвилин.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Помідори свіжі – 9 шт.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Часник – 3 головки
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 3 щіпки
- Зелень – 3 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані помідори по-італійськи просто! Для початку помідори необхідно ретельно промити, потім просушити і нарізати кільцями.
Наступний крок – займемося приготуванням маринаду. Беремо окрему ємність і відправляємо туди рослинне масло, французьку гірчицю, часник, пропущений через прес, яблучний оцет, цукор, сіль, чорний перець, подрібнену суху зелень. Отриману масу ретельно перемішуємо.
Занурюємо помідори в маринад і залишаємо їх мінімум на півгодини. Італійська закуска готова до подачі. Приємного апетиту!
Малосольні помідори класичні Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з часником Помідори з гірчицею Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори холодним способом Швидкі мариновані помідори з часником