Мариновані помідори по-італійськи – закуска з італійським акцентом, яка чудово поєднується з великою різноманітністю м’ясних страв. Крім цього, таку страву можна вживати в якості самостійного перекусу. Великою перевагою помідорів, приготовлених таким способом, є можливість приготувати його в домашніх умовах лише за сорок хвилин.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Помідори свіжі – 9 шт.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Часник – 3 головки
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки
  • Зелень – 3 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані помідори по-італійськи просто! Для початку помідори необхідно ретельно промити, потім просушити і нарізати кільцями.

Наступний крок – займемося приготуванням маринаду. Беремо окрему ємність і відправляємо туди рослинне масло, французьку гірчицю, часник, пропущений через прес, яблучний оцет, цукор, сіль, чорний перець, подрібнену суху зелень. Отриману масу ретельно перемішуємо.

Занурюємо помідори в маринад і залишаємо їх мінімум на півгодини. Італійська закуска готова до подачі. Приємного апетиту!

Малосольні помідори класичні Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори з часником Помідори з гірчицею Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори холодним способом Швидкі мариновані помідори з часником