В кінці літнього сезону, хочеться на більш довгий час зберегти смак улюблених овочів. Помідори, овоч, який найчастіше використовується в закатках. Як свіжі, так і консервовані вони володіють чудовим смаком. Дуже вишукана закачування вийде з простого сполучення – помідорів і цибулі.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 0,7 кг
- Сіль – 3 ст. л.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 7 – 9 шт.
- Лавровий лист – 3 – 4 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати мариновані помідори з цибулею і маслом? Відберіть тугі, стиглі помідори, помийте їх і обсушити на паперових рушниках. Потім наріжте їх на половинки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте холодною водою, наріжте тонкими кільцями цибулини.
У каструлю влийте воду, додайте сіль, гвоздику, 5 горошин чорного перцю, 2 лаврових листа. Доведіть рідину до кипіння, зніміть з вогню, додайте оцет і добре перемішайте.
За сухим стерилізованим банкам розкладіть по 1-2 лаврових листа, 5 горошин чорного і 2-4 горошини запашного перцю. Укладіть в банки часточки помідорів, чергуючи їх з кільцями цибулі. Коли банки будуть заповнені до верху, залийте їх гарячим маринадом, прикрийте кришкою. Стерилізуйте Банки в окропі протягом 10 хвилин. щоб у процесі стерилізації банки не лопнули, на дно каструлі покладете складений рушник.
Після стерилізації влийте в банки по 2 столові ложки соняшникової олії. Загорніть банки кришками, переверніть їх догори дном, укрийте ковдрою і залиште остигати. Помідори часточками з цибулею дуже добре виглядають на столі в окремому блюді.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори з оцтом Мариновані помідори половинками Мариновані помідори як в магазині Помідори гарячим способом Помідори з цибулею пальчики оближеш Помідори на зиму класичні Помідори часточками на зиму Томати, залиті окропом