Мариновані волнушки – страва просто чудове! Гриби виходять соковитими, з насиченим смаком і ароматом. Вони стануть гарним доповнення до картоплі, м’ясним виробам і салатів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Волнушки – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

Як маринувати вовнянки на зиму? Вовнянки промиваємо і перебираємо від сміття. Потім заливаємо їх холодною водою, додаємо сіль. І ставимо зверху прес. Для цього можна накрити гриби тарілкою, на яку поставити банку з водою. І залишаємо в такому вигляді на 2 дні. Воду потрібно міняти 2 рази на день.

Після цього ставимо гриби на вогонь і відварюємо протягом 30 хв. Зливаємо воду через друшляк.

Тепер приготуємо маринад, для цього закипятим воду з сіллю, цукром, лавровим листом і часником. Варимо 10 хв. В кінці додаємо оцет.

Розкладаємо вовнянки в стерилізовані банки і заливаємо маринадом. Закатуємо і перевертаємо на кришки.

Приємного апетиту!

Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Гриби на зиму Мариновані вовнянки