Мариновані волнушки – страва просто чудове! Гриби виходять соковитими, з насиченим смаком і ароматом. Вони стануть гарним доповнення до картоплі, м’ясним виробам і салатів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Волнушки – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
Як маринувати вовнянки на зиму? Вовнянки промиваємо і перебираємо від сміття. Потім заливаємо їх холодною водою, додаємо сіль. І ставимо зверху прес. Для цього можна накрити гриби тарілкою, на яку поставити банку з водою. І залишаємо в такому вигляді на 2 дні. Воду потрібно міняти 2 рази на день.
Після цього ставимо гриби на вогонь і відварюємо протягом 30 хв. Зливаємо воду через друшляк.
Тепер приготуємо маринад, для цього закипятим воду з сіллю, цукром, лавровим листом і часником. Варимо 10 хв. В кінці додаємо оцет.
Розкладаємо вовнянки в стерилізовані банки і заливаємо маринадом. Закатуємо і перевертаємо на кришки.
Приємного апетиту!
Вовнянки гарячим способом на зиму Вовнянки на зиму Гриби на зиму Мариновані вовнянки