маслюки Солоні пальчики оближеш на зиму можна заготовити і подавати в будь-який час року. Гриби підходять до різних гарнірів, а також з них готують різні ситні салати.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Маслюки варені – 1 кг
  • Вода – 4 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Оцтова есенція – 3 ч. л.
  • Часник – 1 головка
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати маслюки солоні пальчики оближеш на зиму. Гриби ретельно перебираємо, потім замочуємо холодною водою і залишаємо на годину.

Зливаємо воду і нарізаємо маслюки на більш дрібні шматочки. Заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин на помірному вогні. Зливаємо, заливаємо чотирма склянками нової води, додаємо сіль, цукор і знову доводимо до кипіння.

Додаємо в гриби з маринадом лавровий лист і горошини чорного перцю. Варимо ще 15 хвилин. За пару хвилин до готовності вливаємо оцет і додаємо зубчики часнику.

Розливаємо гриби з маринадом по чистим банкам, закручуємо кришками і даємо охолонути, після чого відправляємо на зберігання. Маслюки солоні на зиму готові!

Гриби на зиму Мариновані маслюки без стерилізації Солоні гриби на зиму