Перед вами рецепт простого і швидкого у приготуванні медовика з печива. За смаком він виходить не гірше, ніж класичний варіант. Такий десерт можна приготувати як для святкового застілля, якщо не хочеться возитися з випіканням коржів, так і просто до чаювання, щоб порадувати близьких смачним домашнім тортиком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво – 300 гр.
  • Мед – 100 гр.
  • Какао-порошок – 25 гр.
  • Масло вершкове – 190 гр.
  • Шоколад темний – 50 гр.
  • Для крему: –
  • Варена згущене молоко – 200 гр.
  • Сметана 20% – 300 гр.
  • Вода – 50 гр.
  • Желатин харчовий – 10 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати медовик з печива. Печиво занурюємо в чашу блендера і подрібнюємо в дрібну крихту.

Далі в подрібнене печиво просіваємо какао-порошок. Щоб зберегти колір коржів з печива білими, за бажанням можна не додавати какао.

Додаємо розтоплене вершкове масло (залишаємо 50 грам нерозтопленого вершкового масла для подальшого приготування глазурі) і рідкий мед. Всі компоненти перемішуємо.

Підготуємо крем. Збиваємо згущене молоко і сметану.

Желатин заливаємо водою і залишаємо на 15 хвилин для набухання.

Потім настоявшийся додаємо желатин в крем. Все ретельно перемішуємо.

На дно рознімної форми (можна використовувати роз’ємне кільце і сервірувальне блюдо замість дна форми) викладаємо четверту частину крихти з печива.

З допомогою склянки утрамбовуємо, тим самим формуючи повноцінний корж.

Далі викладаємо третю частину крему на корж. Потім повторюємо шари.

Збираємо таким чином торт, поки не закінчаться інгредієнти. Після цього виймаємо торт в холодильник мінімум на 2 години.

Підготуємо шоколадну глазур для торта. Розтоплюємо в каструлі вершкове масло і шоколад.

Готовою глазур’ю покриваємо настоявшийся торт, потім знову ставимо його в холодильник до застигання глазурі.

Повністю готовий торт витягаємо з форми, нарізаємо на порційні шматочки і саме час заварювати чай.

Приємного вам чаювання!

Крем для медовика з магазинної сметани Крем для медовика зі сметаною, згущеним молоком і маслом Медовик Медовик без розкочування коржів зі сметанним кремом Медовик з вареним згущеним молоком Шоколадний медовик