Млинці за цим рецептом виходять з великими дірочками, ажурні. Все тому, що в процесі приготування використовується прийом заварювання тесту окропом. Такі млинці можна подавати з солодким варенням, так і з різними солоними добавками. Смачні вони і з пилу з жару, і в охолодженому вигляді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Окріп – 250 мл
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне (для тіста) – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування млинців на кефірі і воді? В широку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор.
Віночком збиваємо до повного змішування інгредієнтів.
Кефір попередньо підігріваємо до теплого стану і вливаємо до яєчної суміші. Змішуємо всі разом віночком.
Борошно просіваємо і додаємо в кефірно-яєчну суміш.
Віночком вимішуємо тісто до повного зникнення грудочок.
Окріп виливаємо попередньо в окрему ємність і всипаємо туди соду.
Швидко змішуємо і виливаємо тісто. Тісто при цьому не перестаючи розмішуємо віночком по колу, щоб рівномірно розподіляти окріп з содою по всій масі.
Вливаємо олію в тісто, розмішуємо і залишаємо його постояти чверть години.
ставимо Сковороду на плиту і розігріваємо до гарячого стану. Змащуємо невеликою кількістю рослинного масла тільки перед першим млинцем. Оскільки тісто вже містить олію в складі, далі змащувати в процесі смаження не потрібно.
Ополоником виливаємо тісто порціями на гарячу сковорідку і смажимо млинці до рум’яного кольору на середній температурі.
За допомогою тонкої лопатки перевертаємо млинці на іншу сторону і продовжуємо смажити до золотистої скоринки.
Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку і подаємо гарячими зі сметаною, вершковим маслом, варенням, малосольною рибою та іншими добавками.
Приємного апетиту!
Ажурні млинці на кефірі з окропом Заварні млинці Заварні млинці на кефірі з окропом Млинці Млинці на кефірі Оригінальні млинці на Масляну Товсті млинці на кефірі