Морквяний сік дуже смачний і поживний напій, який містить велику кількість різних вітамінів і мінералів. Корисний напій покращує стан шкіри, волосся, а також нігтів. Я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом морквяного соку, приготованим в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 3 л.
- Морква – 2,5 кг
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати морквяний сік у домашніх умовах на зиму легко! Насамперед, відберіть велику соковиту моркву. За допомогою щітки для миття овочів почистіть її від залишків землі. Після чого викладіть в раковину і ретельно промийте в холодній проточній воді. Вимиту моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте на кілька частин, а потім викладіть в чашу блендера і подрібніть.
Потім подрібнену моркву перекладіть в соковижималку і пропустіть. Ретельно вимийте банки з допомогою харчової соди. Банки стерилізують зручним для вас способом. Це може бути мікрохвильовка, духовка або парова лазня.
Приготований морквяний сік перелийте каструлю з товстим дном і додайте питну воду та необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску відрегулюйте в залежності від власних смакових переваг і натуральній солодощі моркви. Каструлю з морквяним соком поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Після того, як морквяний сік закипить, зменшіть вогонь і варіть його приблизно 5 хвилин. Гарячий морквяний сік акуратно розлийте по стерильним банкам і закатайте з допомогою закаточной машинки стерильними кришками. Гарячі банки з морквяним соком акуратно переверніть догори дном, і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу.
Після чого переверніть банки, перемістіть їх на довгострокове зберігання в прохолодне темне місце. Морквяний сік подавайте на стіл в охолодженому вигляді. Такий морквяний сік за необхідності можна розвести питною водою.
Приємного насолоди!
Новости