У кожної господині є свій вдалий рецепт чебуреків, починаючи від замішування тіста до співвідношення різних видів м’яса в начинці. Пропонуємо замісити пластичне тісто на кефірі, вони мають приємний смак і добре поєднується з будь-яким м’ясом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

Як почати готувати найвдаліші чебуреки на кефірі з м’ясом в домашніх умовах? У миску налийте кефір, додайте яйце і сіль, збийте ці інгредієнти. Потім частинами додайте просіяне борошно і замісіть тісто.

Тісто вийде м’яким і еластичним, дайте йому відпочити 10-15 хвилин.

Цибулю і часник очистіть від лушпиння, натріть їх на дрібній тертці, змішайте цю масу з фаршем. Посоліть і приправте начинку за смаком, додайте трохи води.

Тісто розділіть на кілька рівних частин, потім розкачайте їх.

На один край розкатаного тіста покладіть начинку тонким шаром.

Защепніть краю чебуреків пальцями або виделкою.

Заготовки чебуреків обсмажте на рослинному маслі з двох сторін на середньому вогні.

Подавайте чебуреки на стіл в гарячому вигляді.

Приємного аппетита!

Чебуреки