Тоненькі чебуреки з пухирчастого тіста, з соковитою м’ясною начинкою – одне з найвідоміших страв татарської кухні. Тісто замішується дуже просто, добре піднімається і можна ліпити чебуреки відразу після замішування.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 100 мл
  • Вода мінеральна – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Масло олію – 200 мл

Процес приготування:

Як почати готувати хрусткі чебуреки з тестом на мінералці з бульбашками? Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте цибульну масу з фаршем. Додайте трохи води, посоліть, приправте за смаком і ще раз добре перемішайте.

В теплу мінеральну воду покладіть сухі дріжджі, сіль і цукор, перемішайте.

Частинами додайте в миску просіяне борошно і почніть замішувати тісто. Потім додайте рослинне масло.

У результаті тісто повинне вийти м’яким і еластичним.

Тісто розкотіть, виріжте з нього за допомогою блюдця круглі коржі.

На одну половину тіста викладіть тонким шаром м’ясну начинку, обов’язково відступайте від краю.

Другий половиною накрийте начинку і закріпіть краю з допомогою виделки.

Обсмажте чебуреки на рослинній олії до золотистого кольору з двох сторін і подавайте на стіл гарячими.

Приємного апетиту!

Чебуреки