Запіканка, приготована на манці, завжди виходить особливо смачною. А якщо додати в неї трохи вершків, а білок приготувати окремо, то тісто буде надзвичайно ніжним. Так що, просто тане в роті!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Вершки 33% – 120 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Манна крупа – 75 гр.

Процес приготування:

Як приготувати ніжну сирну запіканку? У глибокій ємності змішуємо сир, вершки, манку, цукор і яєчні жовтки. Перемішуємо.

Білки перекладаємо в окрему миску і збиваємо їх блендером. Маса повинна бути досить густою.

Блендером розмішуємо сирно-яєчну масу.

Тепер змішуємо дві маси в одну однорідну суміш.

Перемішуємо масу акуратно лопаткою, так щоб тісто було повітряним.

Беремо форму для випічки, на дно кладемо папір для запікання (так легше будемо діставати запіканку) і викладаємо тісто рівним шаром.

Духовку нагріваємо заздалегідь до 160 градусів. Ставимо форму всередину на 40-45 хв. Потім вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і не дістаючи запіканку, охолоджуємо її.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку