Запіканка, приготована на манці, завжди виходить особливо смачною. А якщо додати в неї трохи вершків, а білок приготувати окремо, то тісто буде надзвичайно ніжним. Так що, просто тане в роті!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 400 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Вершки 33% – 120 мл
- Яйце – 3 шт.
- Манна крупа – 75 гр.
Процес приготування:
Як приготувати ніжну сирну запіканку? У глибокій ємності змішуємо сир, вершки, манку, цукор і яєчні жовтки. Перемішуємо.
Білки перекладаємо в окрему миску і збиваємо їх блендером. Маса повинна бути досить густою.
Блендером розмішуємо сирно-яєчну масу.
Тепер змішуємо дві маси в одну однорідну суміш.
Перемішуємо масу акуратно лопаткою, так щоб тісто було повітряним.
Беремо форму для випічки, на дно кладемо папір для запікання (так легше будемо діставати запіканку) і викладаємо тісто рівним шаром.
Духовку нагріваємо заздалегідь до 160 градусів. Ставимо форму всередину на 40-45 хв. Потім вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і не дістаючи запіканку, охолоджуємо її.
Приємного апетиту!
Сирна запіканка без борошна Сирна запіканка з манкою Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка класична в духовці Сирна запіканка на швидку руку Сирна запіканка як у садку