За пропонованим рецептом ви можете приготувати запіканку з сиру і без додавання в тісто сметани. Це знижує калорійність страви, а смак зовсім не змінюється. Сир для її приготування візьміть звичайної жирності, а краще – сільський. Можна використовувати і заморожений сир, тільки не кислий.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 0.5 ст.
  • Молоко коров’яче – 0.5 склянки
  • Манна крупа – 0.5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 0.33 пакетів
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Ізюм – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирної запіканки з манкою без сметани. Вершкове масло попередньо розімніть при домашньої температурі. Мікрохвильовку і сковорідку для цього не використовуйте.

Манну крупу насипте в окрему мисочку, налийте до неї молоко, перемішайте і залиште на півгодини для набухання крупи.

Сир обов’язково перекрутіть на м’ясорубці з дрібною решіткою або подрібніть в чаші блендера.


В окремій ємності добре розітріть яйця з вказаною кількістю цукру, тільки не збивайте. Перекручений сир, яйця з цукром, сіль, ванілін, розм’якшене масло і замочену манку помістіть в чашу блендера і на невеликій швидкості перемішайте все в однорідну пастоподібну масу.

Родзинки помийте, залийте на 2 хвилини окропом і додайте в тісто. Сирну масу перемішайте з родзинками з допомогою ложки.

Форму для випічки, краще силіконову, щоб запіканка не пригоріла, намажте вершковим маслом і посипте сухарями.

Приготоване тісто викладіть у форму і розрівняйте ложкою його поверхню.6

Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.

Потім запіканку вийміть з форми, наріжте на порційні шматочки і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Сирна запіканка без сметани Сирна запіканка в духовці Сирна запіканка з манкою без борошна Сирна запіканка з манкою в духовці Сирна запіканка з манкою і родзинками Сирна запіканка з молоком Сирна запіканка з молоком і манкою