Класичні оладки в духовці, приготовані на кефирном тесті, будуть більше нагадувати здобну випічку, а не ті пишні оладки, які ми звикли смажити на великій кількості олії. Однак у такому способі запікання оладок є великий плюс – вони містять менше калорій, а, щоб випічка вийшла ще більш ніжною, в тісто не потрібно додавати мінімальна кількість цукру, він зробить його більш важким. Соду в тісто додають лише перед публікацією оладок на деко.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 0.5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Готувати оладки на кефірі в духовці просто! Відокремте в яйцях білки від жовтків.

Збийте їх окремо, а жовтки розітріть з цукром.

Дуже легко з’єднати обидві маси разом і знову трохи збийте.

В окрему миску вилийте підігрітий до 50-60 градусів кефір, додайте в нього ванілін.

До збитим яйцям додайте кефір з ваніліном, перемішайте все і дрібними порціями, легко помішуючи, введіть в тісто борошно. Тісто має бути не дуже густим.

В самому кінці додайте в нього гашену соду.

До 190-200 градусів нагрійте духовку, викладіть ложкою на пергамент тісто і випікайте оладки 20 хвилин до рум’яного кольору. За цей час вони стануть пишними і красивими, а всередині повинні будуть пропектися. Спробуйте одну з оладок, якщо вона ще сира, тоді збільште час випічки.

Їжте їх гарячими зі сметаною, з варенням або повидлом.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без розпушувача Оладки класичні Оладки на кефірі Оладки на кефірі без дріжджів і без соди Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на сніданок