Якщо сиру в наявності трохи, то замість звичних сирників можна приготувати сирні оладки. Вони виходять пишніше і м’якше, ніж сирники. Також пропонуємо додати в сирне тісто яблука – натерті на крупній тертці або дрібно нарізані. Фрукти розбавлять в’язке тісто хрусткими шматочками – дуже до речі. Дуже смачні такі оладки з медом, причому подавати їх краще всього саме в гарячому вигляді.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 0.5 склянки
- Борошно пшеничне – 1 – 1,2 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Яблука – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – за смаком
- Мед – за смаком
Процес приготування:
Готувати оладки на молоці з яблуками і сиром просто! Підготуємо сир. В цілому, жирність продукту значення не має – оладки все одно вийдуть і будуть смачними. Але якщо сир жирний, то смак тесту буде більш вершковим. Сир необхідно перетерти через сито або пробити блендером – його консистенція стане однорідною, в оладки не буде характерних крупинок. До підготовленого сиру вливаємо молоко, розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукровий пісок. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану і вливаємо до сиру. Змішуємо всі разом ложкою або віночком, щоб вийшла однорідна маса.
Яблука промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на четвертинки. Вирізаємо насінну коробочку. М’якоть ріжемо на дрібні шматочки ножем або натираємо на крупній тертці. Якщо виділився сік зливаємо і тісто не використовуємо.
Подрібнені яблука викладаємо в приготовлену раніше сирну масу, перемішуємо.
Борошно просіваємо і висипаємо в сирно-яблучну масу разом з розпушувачем. Замішуємо тісто з допомогою ложки або виделки, домагаючись однорідності і розбиваючи борошняні грудки. Підсумкова консистенція повинна вийти досить густий, майбутні оладки повинні тримати форму на сковороді, а не розповзатися.
На сковороду наливаємо олію в такій кількості, щоб воно покрило дно тонким шаром. Розігріваємо олію до гарячого стану. Викладаємо сирне тісто з яблуками столовою ложкою в гаряче масло, формуючи округлі оладки. Викладаємо вироби на відстані один від одного, щоб потім зручніше було перевертати. Смажимо оладки з одного боку протягом пари хвилин при середньо-низькій температурі плити до рум’яної скоринки. Потім тонкою лопаткою перевертаємо вироби на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки знизу не скоринка зарум’яниться. Не робіть температуру плити занадто високою, так як сирне тісто не встигне пропектися і пригорить. Готові оладки знімаємо зі сковороди і обсушуємо на паперовому рушнику від зайвої олії. Інше тісто обсмажуємо аналогічно першій порції оладок. Подаємо сирно-яблучні оладки традиційно зі сметаною і медом.
Смачного!