Відмінний варіант страви з кабачка – оладки, запечені в духовці. Сьогодні пропонуємо вашій увазі літній варіант приготування оладок з кабачка: з зеленню і бринзою. Зелень надає приємні свіжі нотки, а бринза – вершковий і солонуватий смак. Такі оладки будуть корисні, як для дітей, так і для тих, хто стежить за фігурою та кількістю споживаних калорій, адже оладки готуються без масла!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Петрушка – 5 гілок
- Сир бринза – 70 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Кріп – 3 гілки
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки з кабачків для дітей в духовці. Для оладок вибираємо молоді цукіні, чистити їх немає необхідності, так як шкірка ще м’яка, а насіння в них ще молоді і м’які. Якщо у вас кабачки з твердою шкіркою, тоді її необхідно обрізати і видалити насіння.
Промиваємо цукіні, обсушуємо рушником і натираємо на крупній тертці, солимо. Відставляємо їх на 10 хвилин у бік. За цей час з цукіні виділиться зайва рідина, її необхідно злити.
Додаємо до цукіні трохи збиті яйця, борошно, порубані петрушку і кріп, трохи перчимо.
Бринзу натираємо на крупній тертці і додаємо в тісто. Всі інгредієнти добре перемішуємо. В результаті у нас не вийшло рідке тісто, яке не буде розпливатися.
Застеляємо деко пекарської папером і викладаємо наше тісто по 1 столовій ложці. Ставимо оладки випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 25 хвилин. Не забуваємо, що після закінчення 15 хвилин необхідно відкрити духовку і перевернути оладки.
Готові теплі оладки викладаємо на тарілку і подаємо зі сметаною. Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Кабачкові оладки з сиром Оладки з кабачків Оладки з кабачків без яєць Оладки з кабачків з зеленню Страви з кабачків