найпопулярніший рецепт тіста для приготування великодніх пасок. З нього випічка виходить соковитою, ніжною і ароматною, і при цьому готується дуже просто.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Борошно пшеничне – 1,25 кг
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Сухі дріжджі – 75 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Ізюм – 100 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Ванільний цукор – 11 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Коньяк – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати Олександрійське тісто на 500 мл молока для паски легко! У глибоку миску розбийте яйця, додайте цукор і ретельно збийте все віночком до утворення легкої піни і розчинення більшої частини цукру. Вершкове масло розтопіть і влийте в суміш, ретельно все перемішайте.
Підігрійте молоко в сотейнику або в мікрохвильовій печі, покришіть в нього пресовані дріжджі, додайте чайну ложку цукру і перемішайте все до повного розчинення сухих інгредієнтів.
Влийте розведені в молоці дріжджі до яєчної суміші, перемішайте до однорідності і залиште підходити на 8-12 годин в теплому місці. Для зручності опару рекомендується заготовляти з вечора, щоб вона вистоювати протягом ночі.
на Ранок по стінках тари буде видно, що опара піднялася, а потім опала, також на поверхні буде безліч дрібних кратерів від вихідного зсередини повітря. Значить, що все зроблено правильно і можна замішувати з цієї опари тісто.
Родзинки заздалегідь промийте і замочіть в коньяку, це додасть випічці аромат і пишність. Покладіть його в опару, туди ж додайте сіль і ванільний цукор.
Частинами просійте борошно пшеничне в опару, кожен раз все ретельно вимішуючи.
За підсумком у вас повинно вийти м’яке і ніжне тісто, липнущее до рук. Не слід вимішувати його в цілому довше 10 хвилин.
Готове тісто залиште підходити на 1,5-2 години, за цей час його треба буде пару раз обім’яти. Після можете пекти з нього прекрасні паски.
Приємного апетиту!
Олександрійське тісто для пасок Тісто в домашніх умовах Тісто для пасок