найпопулярніший рецепт тіста для приготування великодніх пасок. З нього випічка виходить соковитою, ніжною і ароматною, і при цьому готується дуже просто.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 1,25 кг
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Сухі дріжджі – 75 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Ізюм – 100 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Ванільний цукор – 11 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Коньяк – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати Олександрійське тісто на 500 мл молока для паски легко! У глибоку миску розбийте яйця, додайте цукор і ретельно збийте все віночком до утворення легкої піни і розчинення більшої частини цукру. Вершкове масло розтопіть і влийте в суміш, ретельно все перемішайте.

Підігрійте молоко в сотейнику або в мікрохвильовій печі, покришіть в нього пресовані дріжджі, додайте чайну ложку цукру і перемішайте все до повного розчинення сухих інгредієнтів.

Влийте розведені в молоці дріжджі до яєчної суміші, перемішайте до однорідності і залиште підходити на 8-12 годин в теплому місці. Для зручності опару рекомендується заготовляти з вечора, щоб вона вистоювати протягом ночі.

на Ранок по стінках тари буде видно, що опара піднялася, а потім опала, також на поверхні буде безліч дрібних кратерів від вихідного зсередини повітря. Значить, що все зроблено правильно і можна замішувати з цієї опари тісто.

Родзинки заздалегідь промийте і замочіть в коньяку, це додасть випічці аромат і пишність. Покладіть його в опару, туди ж додайте сіль і ванільний цукор.

Частинами просійте борошно пшеничне в опару, кожен раз все ретельно вимішуючи.

За підсумком у вас повинно вийти м’яке і ніжне тісто, липнущее до рук. Не слід вимішувати його в цілому довше 10 хвилин.

Готове тісто залиште підходити на 1,5-2 години, за цей час його треба буде пару раз обім’яти. Після можете пекти з нього прекрасні паски.

Приємного апетиту!

Олександрійське тісто для пасок Тісто в домашніх умовах Тісто для пасок