Рагу з гарбузом і м’ясом – смачне і ситне блюдо для всієї родини! Рецепт простий, а рагу виходить насиченим, з приємним солодкуватим присмаком. Гарбуз чудово поєднується з будь-яким видом м’яса, в тому числі з яловичиною. Подавати рагу можна як самостійне блюдо, а можна в доповнення до гарніру.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 600 гр.
  • Яловичина – 600 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Естрагон – 1 ч. л.
  • Вода – 500 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати овочеве рагу з гарбузом і м’ясом, яловичину промити, обсушити паперовим рушником і нарізати невеликими шматочками.

В сковороду вливаємо олію і розігріваємо її. Обсмажуємо м’ясо на сильному вогні до рум’яності.

Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями або більш дрібно. Цибуля відправляємо в сковороду до яловичині і обсмажуємо все разом приблизно 5 хвилин.

Далі вливаємо в сковороду воду, після закипання тушкуємо м’ясо близько години на мінімальному вогні.

Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками.

Через деякий час відправляємо гарбуз в сковороду до м’яса і цибулі, під закритою кришкою готуємо страву 10-15 хвилин. Практично в самому кінці приправляємо рагу сіллю, мелений перцем і естрагоном, а також додаємо дрібно рубаний часник. Все перемішуємо. По готовності необхідно дати страві настоятися 20-30 хвилин.

Овочеве рагу з гарбузом і м’ясом готово! Подавайте страву до столу в гарячому вигляді. За бажанням прикрасьте його свіжою зеленню.

Приємного вам апетиту!

Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу Овочеве рагу з яловичиною Овочеве рагу ПП