Рагу з гарбузом і м’ясом – смачне і ситне блюдо для всієї родини! Рецепт простий, а рагу виходить насиченим, з приємним солодкуватим присмаком. Гарбуз чудово поєднується з будь-яким видом м’яса, в тому числі з яловичиною. Подавати рагу можна як самостійне блюдо, а можна в доповнення до гарніру.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гарбуз – 600 гр.
- Яловичина – 600 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Естрагон – 1 ч. л.
- Вода – 500 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Щоб приготувати овочеве рагу з гарбузом і м’ясом, яловичину промити, обсушити паперовим рушником і нарізати невеликими шматочками.
В сковороду вливаємо олію і розігріваємо її. Обсмажуємо м’ясо на сильному вогні до рум’яності.
Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями або більш дрібно. Цибуля відправляємо в сковороду до яловичині і обсмажуємо все разом приблизно 5 хвилин.
Далі вливаємо в сковороду воду, після закипання тушкуємо м’ясо близько години на мінімальному вогні.
Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками.
Через деякий час відправляємо гарбуз в сковороду до м’яса і цибулі, під закритою кришкою готуємо страву 10-15 хвилин. Практично в самому кінці приправляємо рагу сіллю, мелений перцем і естрагоном, а також додаємо дрібно рубаний часник. Все перемішуємо. По готовності необхідно дати страві настоятися 20-30 хвилин.
Овочеве рагу з гарбузом і м’ясом готово! Подавайте страву до столу в гарячому вигляді. За бажанням прикрасьте його свіжою зеленню.
Приємного вам апетиту!
Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу Овочеве рагу з яловичиною Овочеве рагу ПП