Це рецепт ідеальної їжі для прихильників ПП, для нужденних в дієтичному харчуванні і для тих, хто дотримується посту. По своєму смаку можете змінити кількість продуктів і додати в рагу будь-які спеції і трави. Гасити рагу можна в сковорідці, але краще в казані.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування овочевого рагу з кабачків і баклажанів? Баклажани промийте, наріжте на шматочки довільної форми та розмірів і перекладіть в окремий посуд. Посипте баклажани сіллю, перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб пішла гіркота.

Помийте кабачок і наріжте на такі ж шматочки, як і баклажани.

Цибулини очистіть від лушпиння і наріжте їх чверть кільцями.

Солодкий перець очистіть від плодоніжок, насіння і перегородок і наріжте на великі шматочки.

Помідори очистіть від шкірки, обшпаривши їх окропом, і поріжте на такі ж шматочки, як і перець.

Розігрійте в сковороді олію і обсмажте до золотистого кольору шматочки баклажанів. Обсмажені баклажани перекладіть в казан.

Потім на цій же сковорідці обсмажте кабачки і перекладіть їх до баклажанів.

Таким же чином посмажте нарізаний перець. Масло додайте в сковорідку по мірі необхідності.

В останню чергу посмажте помідори і цибулю і перекладіть їх до інших овочів.

Овочі по своєму смаку посипте сіллю і перцем, налийте до них трохи води і тушкуйте під закритою кришкою і на середньому вогні до повної готовності. Періодично рагу перемішуйте. Готову страву посипте дрібно нарізаною свіжою зеленню і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Кабачки з баклажанами на сковороді Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з баклажанами на сковороді Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з кабачків і помідором Овочеве рагу з кабачків на сковороді Овочеве рагу з кабачків, перцем і помідором