Це рецепт ідеальної їжі для прихильників ПП, для нужденних в дієтичному харчуванні і для тих, хто дотримується посту. По своєму смаку можете змінити кількість продуктів і додати в рагу будь-які спеції і трави. Гасити рагу можна в сковорідці, але краще в казані.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Баклажан – 1 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування овочевого рагу з кабачків і баклажанів? Баклажани промийте, наріжте на шматочки довільної форми та розмірів і перекладіть в окремий посуд. Посипте баклажани сіллю, перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб пішла гіркота.
Помийте кабачок і наріжте на такі ж шматочки, як і баклажани.
Цибулини очистіть від лушпиння і наріжте їх чверть кільцями.
Солодкий перець очистіть від плодоніжок, насіння і перегородок і наріжте на великі шматочки.
Помідори очистіть від шкірки, обшпаривши їх окропом, і поріжте на такі ж шматочки, як і перець.
Розігрійте в сковороді олію і обсмажте до золотистого кольору шматочки баклажанів. Обсмажені баклажани перекладіть в казан.
Потім на цій же сковорідці обсмажте кабачки і перекладіть їх до баклажанів.
Таким же чином посмажте нарізаний перець. Масло додайте в сковорідку по мірі необхідності.
В останню чергу посмажте помідори і цибулю і перекладіть їх до інших овочів.
Овочі по своєму смаку посипте сіллю і перцем, налийте до них трохи води і тушкуйте під закритою кришкою і на середньому вогні до повної готовності. Періодично рагу перемішуйте. Готову страву посипте дрібно нарізаною свіжою зеленню і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Кабачки з баклажанами на сковороді Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з баклажанами на сковороді Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з кабачків і помідором Овочеве рагу з кабачків на сковороді Овочеве рагу з кабачків, перцем і помідором