Перед вами знову стоїть дилема – що корисного можна приготувати на обід або вечерю? Даємо підказку – це овочеве рагу! Соковиті овочі, такі як гарбуз, кабачок і перець відмінно доповнюють смак картоплі. Часник і селеру надає овочам пікантність і приємний аромат. Готувати овочеве рагу ми будемо в мультиварці, яка спростить процес приготування завдяки рівномірному нагріванню чаші зі всіх сторін і рівномірному приготування овочів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Кабачки – 100 гр.
  • Гарбуз – 100 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 100 гр.
  • Селера – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – 3 – 4 гілки
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування овочевого рагу з гарбузом в мультиварці. Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками.

Мультиварку включаємо режим «Гасіння» на 35-40 хвилин, наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і кладемо цибулю.

Поки цибуля трохи обсмажитися ми почистимо і промиємо картоплю. Наріжемо його кубиками і відправляємо до цибулі. Закриваємо кришку мультиварки і залишаємо овочі тушкуватися.

Якщо у вас немає свіжого гарбуза – не біда. Можна використовувати заморожену. Якщо гарбуз свіжа – необхідно очистити її від шкірки і насіння і нарізати кубиками.

Через 10 хвилин гасіння цибулі і картоплі до них можна додавати гарбуз.

Кабачок промиваємо, видаляємо плодоніжки. У нас молодий кабачок і ми не будемо зчищати шкірку, вона ще зовсім м’яка. Нарізаємо кубиками кабачок. Відправляємо кабачок в мультиварку через 10 хвилин після гарбуза. Перемішуємо овочі і продовжуємо тушкувати.

Болгарський перець промиваємо, чистимо від насіння і плодоніжки і нарізаємо невеликими брусочками. Перець також відправляємо до овочів і добре перемішуємо.

Часник чистимо і промиваємо, Шаткуємо його тонкими брусочками. Селера промиваємо та нарізаємо його дрібними шматочками.

Зелень промиваємо, трохи обсушуємо і дрібно рубаємо.

За 5-7 хвилин до закінчення приготування додаємо в рагу часник, селера і зелень, солимо, перчимо, добре перемішуємо і залишаємо тушкуватися до звукового сигналу. Потім залишаємо рагу під закритою кришкою ще на 5-10 хвилин, щоб воно дійшло небагато.

Готове овочеве рагу викладаємо на порційну тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Дієтичне овочеве рагу Дієтичні страви з кабачків Овочеве рагу Овочеве рагу з кабачками Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу ПП