Овочеві рагу – це окрема категорія страв, які мають одну назву і абсолютно різні рецептури і способи приготування. В процесі кулінарної становлення кожен кулінар знаходить рецепт, який йому по душі. Ми пропонуємо вам спробувати овочеве рагу з картоплею по нашому улюбленому рецепту – можливо, він стане вашим улюбленим теж.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Картопля – 4 шт.
- Кабачки – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – за смаком
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Для початку приготуйте заправку для рагу. Для цього з’єднаєте промиту зелень і зубчики часнику, потім додайте трохи солі і масла, добре подрібніть.
Овочі для рагу підготуйте. Вимийте і очистіть картоплю, кабачки, моркву. Перець промийте і почистіть, промийте помідори і видалити підстави плодоніжок.
Наріжте на невеликі кубики або ломтики всі овочі, після чого цибуля порубаєте ножем і обсмажте його в сотейнику або каструлі на помірному вогні з додаванням оливкової олії.
Додайте в сотейник з цибулею картопля з морквою і обсмажте овочі на протязі десяти хвилин. Додайте томати і перець, після чого готуйте овочі ще близько п’яти-семи хвилин.
Викладіть на овочі шар кабачків і накрийте каструлю кришкою. Готуйте овочі ще двадцять хвилин на невеликому вогні.
Посоліть і поперчіть рагу, вимкніть вогонь. Додайте заправку із зелені, перемішайте і залиште хвилин на п’ять настоятися. Подавайте як самостійне блюдо або як гарнір.
Овочеве рагу з кабачками і картоплею Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею і помідорами Овочеве рагу з помідорами Овочеве рагу ПП Страви з кабачків