Овочеві рагу – це окрема категорія страв, які мають одну назву і абсолютно різні рецептури і способи приготування. В процесі кулінарної становлення кожен кулінар знаходить рецепт, який йому по душі. Ми пропонуємо вам спробувати овочеве рагу з картоплею по нашому улюбленому рецепту – можливо, він стане вашим улюбленим теж.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Картопля – 4 шт.
  • Кабачки – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – за смаком
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Для початку приготуйте заправку для рагу. Для цього з’єднаєте промиту зелень і зубчики часнику, потім додайте трохи солі і масла, добре подрібніть.

Овочі для рагу підготуйте. Вимийте і очистіть картоплю, кабачки, моркву. Перець промийте і почистіть, промийте помідори і видалити підстави плодоніжок.

Наріжте на невеликі кубики або ломтики всі овочі, після чого цибуля порубаєте ножем і обсмажте його в сотейнику або каструлі на помірному вогні з додаванням оливкової олії.

Додайте в сотейник з цибулею картопля з морквою і обсмажте овочі на протязі десяти хвилин. Додайте томати і перець, після чого готуйте овочі ще близько п’яти-семи хвилин.

Викладіть на овочі шар кабачків і накрийте каструлю кришкою. Готуйте овочі ще двадцять хвилин на невеликому вогні.

Посоліть і поперчіть рагу, вимкніть вогонь. Додайте заправку із зелені, перемішайте і залиште хвилин на п’ять настоятися. Подавайте як самостійне блюдо або як гарнір.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею і помідорами Овочеве рагу з помідорами Овочеве рагу ПП Страви з кабачків