Овочева запіканка – відмінне застосування свіжим овочам. Дуже ніжна виходить картопляна запіканка з кабачками в духовці. Ці овочі завжди є в доступі в магазинах, а також багато вирощують їх на дачах і присадибних ділянках. Така страва може стати самостійним сніданком або гарніром до м’яса і риби.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 2 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 ст. л.
  • Масло олію – 200 мл
  • Мускатний горіх – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати картопляну запіканку з кабачками в духовці. Кабачок, картоплю і моркву помийте і очистіть. Картоплю наріжте невеликими кубиками. Кабачок і моркву натріть на крупній тертці.

У мисці збийте яйце, молоко і борошно, посоліть, додайте перець і мускатний горіх.

В глибокій мисці з’єднайте подрібнені овочі і молочно-яєчну суміш, добре перемішайте. Змастіть форму маслом і викладіть в неї заготовку для запіканки.

Готуйте запіканку при 180 градусах 40 хвилин. Гаряче блюдо розріжте на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків і картоплі Кабачки з картоплею в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці Страви з кабачків