паска краще готувати з домашніх яєць і масла жирністю 82,5%: його легше збити до пишного стану.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Дріжджі швидкодіючі – 11 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Яєчний жовток – 7 шт.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Ізюм – 300 гр.
  • Масло – для змазування
  • Для глазурі: –
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати паску на молоці, яєчних жовтках і маслі просто! У середній мисці змішайте ⅓ борошна, дріжджів і підігрітого молока. По консистенції має нагадувати тісто для оладок. Накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте в тепле місце. Дайте йому піднятися протягом 2 годин. Коли тісто буде готове, в окремій мисці збийте яєчні жовтки з цукром і сіллю до світло-кремового густої маси.

В окремій мисці збийте масло до легкої і пухкої маси. Поступово додайте яєчні жовтки, ванілін і борошно в вже піднялося тісто і замісіть. Поступово додайте всі вершкове масло, перемішувати до тих пір, поки тісто не стане однорідним.

Дайте йому піднятися в теплому місці ще 2-3 години.

Коли тісто збільшиться вдвічі, родзинки залийте гарячою водою на 15 хв., додайте в тісто і все перемішайте.

Далі слід змастити форму для випічки вершковим маслом і розділити тісто так, щоб форма була заповнена наполовину. Дайте тісту піднятися в формах в теплому місці, поки воно не збільшиться вдвічі.

Запікайте в духовці при температурі 180С протягом 40 хвилин. Готову випічку накрийте рушником і дайте постояти до повного охолодження.

Щоб приготувати глазур, додайте яєчний білок цукрову пудру і збийте блендером протягом 5 хв. В кінці додайте лимонний сік і збивайте ще 2 хв.

Коли паска повністю охолоне, покрийте його глазур’ю.

Насолоджуйтеся смачною і ароматною випічкою!

Великодні паски на яєчних жовтках Здобні великодні паски Лимонні паски паски з родзинками Паски з родзинками в духовці Паски на Великдень Тісто для пасок