паска краще готувати з домашніх яєць і масла жирністю 82,5%: його легше збити до пишного стану.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Дріжджі швидкодіючі – 11 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яєчний жовток – 7 шт.
- Масло вершкове – 75 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Ізюм – 300 гр.
- Масло – для змазування
- Для глазурі: –
- Яєчний білок – 2 шт.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати паску на молоці, яєчних жовтках і маслі просто! У середній мисці змішайте ⅓ борошна, дріжджів і підігрітого молока. По консистенції має нагадувати тісто для оладок. Накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте в тепле місце. Дайте йому піднятися протягом 2 годин. Коли тісто буде готове, в окремій мисці збийте яєчні жовтки з цукром і сіллю до світло-кремового густої маси.
В окремій мисці збийте масло до легкої і пухкої маси. Поступово додайте яєчні жовтки, ванілін і борошно в вже піднялося тісто і замісіть. Поступово додайте всі вершкове масло, перемішувати до тих пір, поки тісто не стане однорідним.
Дайте йому піднятися в теплому місці ще 2-3 години.
Коли тісто збільшиться вдвічі, родзинки залийте гарячою водою на 15 хв., додайте в тісто і все перемішайте.
Далі слід змастити форму для випічки вершковим маслом і розділити тісто так, щоб форма була заповнена наполовину. Дайте тісту піднятися в формах в теплому місці, поки воно не збільшиться вдвічі.
Запікайте в духовці при температурі 180С протягом 40 хвилин. Готову випічку накрийте рушником і дайте постояти до повного охолодження.
Щоб приготувати глазур, додайте яєчний білок цукрову пудру і збийте блендером протягом 5 хв. В кінці додайте лимонний сік і збивайте ще 2 хв.
Коли паска повністю охолоне, покрийте його глазур’ю.
Насолоджуйтеся смачною і ароматною випічкою!