Яскраві і хрусткі гриби, правильно приготовлена паста і ніжний вершковий соус утворюють незрівнянне блюдо для будь-якого випадку і незабутнього обіду. Щоб надати цьому шедевру аромат копченості – додамо трохи бекону.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лисички свіжі – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Спагетті – 200 гр.
- Бекон – 80 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Вершки 30% – 0.75 склянки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – для смаження
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля зелена – 3 пера
Процес приготування:
Щоб приготувати пасту з лисичками у вершковому соусі, закип’ятіть воду в сотейнику і відваріть в ній спагеті згідно з рекомендаціями виробника.
Прогрійте сковороду, налийте в неї оливкова олія, закиньте подрібнений кубиками ріпчасту цибулю і обсмажте до золотистого кольору, помішуючи. Засипте подрібнений часник і потримайте на вогні 1 хвилину. Дрібним кубиком поріжте бекон і покладіть в сковороду. Обсмажуйте інгредієнти 5 хвилин.
Лисички переберіть, вимийте і трохи обсушити на рушнику. Помістіть їх в сковороду, перемішайте і смажте 5 хвилин. Додайте вершки і на малому вогні, помішуючи, тушкуйте 10-15 хвилин до утворення густого соусу.
Посоліть і поперчіть гриби, всипте подрібнений зелений лук і перемішайте. Спагетті перекиньте на друшляк, дайте стекти рідини і покладіть в сковороду з грибами. Перемішайте щипцями пасту і варіть 2-3 хвилини.
Додайте збитий яєчний жовток в блюдо і змішайте. Потримайте на вогні 1 хвилину чудове блюдо і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти