Оригінальний печінковий торт з гострими часниковими нотками стане ситної закускою на домашньому застілля. Для начинки знадобиться морква, цибуля, плавлений сир і гриби. Коржі просочуються часниковим майонезом з вкрапленнями свіжої зелені.


Інгредієнти: на 9 порц.

  • Свиняча печінка – 1 кг
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Печериці свіжі – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Майонез – 130 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати печінковий торт з часником? Почистити 1 цибулину і перекрутити її разом з печінкою через м’ясорубку. Додати до маси 2 яйця, влити молоко, просіяти борошно. Все посолити і розмішати.

З отриманої маси випекти тонкі коржі. Викладати по 5 ст. л. суміші на змащену маслом сковороду, розрівнювати і піч з двох сторін.

Іншу цибулину почистити і дрібно нашаткувати, обсмажити в рослинній олії. Туди ж відправити помиті і нарізані на 2-4 частини печериці.

Моркву натерти на крупній тертці, покласти в грибну засмажку. Посолити, поперчити. Смажити до готовності, перемішуючи, потім прибрати з плити і остудити. Окремо потерти підморожені плавлені сирки на крупній тертці.

В окрему миску видавити майонез, до нього додати часник, почищений і пропущений через прес. Кріп помити, дрібно нарізати і відправити в соус. Перемішати і дати постояти чесночному майонезу 10 хв.

Викласти на блюдо перший корж, змастити соусом, викласти частину грибної начинки, накрити другим коржем. Кожен корж змащувати соусом. На третій корж викласти плавлений сир. Виходить, кожні 2 коржа потрібно прокласти грибною начинкою, кожен третій сирної. Зверху торт змастити майонезом. Залишилися яйця зварити круто, дрібно нарубати і посипати ними торт. Прибрати в холодильник на просочення хоча б на 1 годину.

Приємного апетиту!

Печінковий торт з морквою і цибулею Печінковий торт з часником Печінковий торт зі свинячої печінки з морквою і цибулею Печінковий торт класичний