Перець в томатному соку – відмінний варіант закуски для тих, хто не любить в заготовках помідорної м’якоті і насіння. Перець в томатному соку виходить смачним і соковитим. Універсальність заготовки, особливий аромат, мінімальний час на приготування – це лише мала частина переваг закуски, приготована за цим рецептом!
Інгредієнти: на 3 л.
- Болгарський перець солодкий – 2 кг
- Томатний сік – 2 л
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати перець в томатному соку без масла. Томатний сік перелийте в зручну ємність, додайте до нього оцет, цукровий пісок, сіль і мелений перець. Все перемішайте.
Болгарський перець ретельно промийте, видаліть все зайве – плодоніжку, насіння з перегородками. Сам перець поріжте середніми за розміром шматочками.
В підходящу каструлю налити томатний сік, всипте туди ж нарізаний перець. Поставте каструлю з вмістом на вогонь, доведіть до кипіння. Після закипання варіть перець під закритою кришкою 30-40 хвилин.
Простерилізовані банки наповніть готової закускою у гарячому вигляді, закрийте кришками. Повністю остиглу заготівлю перемістіть на зберігання в прохолодне місце.
Перець в томатному соку готовий! Заливка з томатного соку зможе чудово доповнити м’ясні страви і будь-який гарнір.
Приємного вам апетиту!
Салати з болгарського перцю на зиму