Болгарське лечо з синенькими овочами можна подавати до столу, як самостійну закуску або використовувати як добавку для приготування гарячих страв. Лечо по такому рецепту виходить солодкуватим на смак з яскраво вираженим ароматом перцю і густий по консистенції.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 6 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 6 шт.
  • Помідори свіжі – 9 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з баклажанів і солодкого перцю на зиму, вимиті баклажани наріжте кубиками, присипте сіллю і залиште просолитися 10 хвилин для позбавлення від гіркоти. Промийте їх під проточною водою і злийте воду.

Томати вимийте, наріжте невеликими шматочками і покладіть в каструлю. Закип’ятіть їх, влийте масло, додайте сіль, цукор і розмішайте.

Промитий перець очистіть від серцевини і насіння і нарізуйте соломкою. Викладіть їх в помідори.

Покладіть баклажани в каструлю і варіть на малому вогні 30 хвилин, помішуючи. Додайте часник і оцет і готуйте 5 хвилин. Розподіліть лечо в сухі стерильні банки і закупорьте. Банки переверніть на кришки і укутайте на 6 годин.

Приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Лечо з баклажанів пальчики оближеш Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю, помідорів і часнику Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салати з болгарського перцю на зиму