Ароматна картопелька з грибами – це чудове ситне блюдо. Завдяки ситності грибів, можна не думати про додаткове приготуванні м’ясних страв. Соковиті смажені гриби з картоплею чудово підійдуть як ситного обіду для всієї сім. Цибулю в складі страви надає додатковий аромат і розкриває смак продуктів.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Підберезники свіжі – 400 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати смажені підберезники з картоплею просто! Якщо ви будете використовувати свіжі гриби, то насамперед їх треба перебрати, почистити і відварити. Заморожені гриби можете відразу ж класти на розігріту з маслом сковороду і смажити на вогні вище середнього, щоб випарувати зайву рідину з грибів.

Потім потрібно додати в сковорідку з грибами очищений і дрібно посічену ріпчасту цибулю. Смажте до прозорості цибулі, не забуваючи періодично перемішувати.

Поки гриби смажаться з цибулею, промийте і очистіть картоплю. Наріжте його невеликими брусочками і додати в сковорідку. Смажте картоплю разом з грибами на помірному вогні, без кришки – щоб вийшло саме смажене, а не тушковане блюдо.

В самому кінці приготування посоліть і поперчіть картоплю з підберезники і подавайте страву до столу гарячим.

Смажені підберезники Як приготувати підберезники - рецепти