Цікавий рецепт, який варто приготувати – підберезники з картоплею в сметані. Гриби – продукт дуже поживний, ситний і довго засвоюється організмом. У поєднанні з картоплею підберезники позбавлять від голоду дуже надовго! Щоб вигідно відтінити грибний смак, додаємо сметану. А для додаткової соковитості традиційно використовуємо ріпчасту цибулю. Не забуваємо присмачити страва з меленим чорним перцем і освіжити рубаною зеленню – на тарілці заграють ароматні фарби, і миттєво прокидається апетит.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Підберезники свіжі – 10 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 0.5 – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – 2 гілки
Процес приготування:
Готувати підберезники з картоплею в сметані легко! Підберезники зачищаємо ножем від забруднень, вирізаємо ділянки з дефектами. Ретельно гриби промиваємо під проточною водою. Нарізаємо підберезники шматками довільної форми, поміщаємо їх у миску і заливаємо крутим окропом. Даємо постояти у воді кілька хвилин і відкидаємо на друшляк.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Ріжемо картоплини на невеликі кубики.
На сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо шматочок вершкового. Суміш масел додасть об’ємний ніжний смак картоплі. Нагріваємо сковорідку. Коли масло розтопиться, кладемо нарізану картоплю і обсмажуємо його до напівготовності при періодичному помішуванні. На це піде приблизно п’ятнадцять хвилин.
До картоплі додаємо ошпарені окропом гриби, посипаємо сіллю за смаком і перемішуємо. Продовжуємо обсмажувати все разом п’ятнадцять хвилин, не забуваючи помішувати, щоб уникнути пригорання.
Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками або дрібними кубиками. Висипаємо подрібнену цибулю поверх картоплі з грибами, перемішуємо і смажимо ще десять хвилин.
Після закінчення зазначеного часу додаємо сметану, чорний мелений перець і перемішуємо. Варто відзначити, що сметану краще брати пожирніше – це забезпечить насичений вершковий смак. Тушкуємо підберезники з картоплею і сметаною ще п’ять-десять хвилин, поки всі компоненти не просочаться вийшов рідким соусом. В кінці приготування знімаємо пробу і при необхідності досолює і додаємо перцю.
Знімаємо готову страву з плити і розкладаємо його по порційних тарілках. Кріп миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Посипаємо ароматною зеленню гриби з картоплею і подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Смажені підберезники Як приготувати підберезники - рецепти