Підосичники і підберезники люблять господині за їх неперевершену соковитість і чудовий аромат у готових стравах. Мариновані підосичники і підберезники стануть справжньою прикрасою вашого столу. Гості та домочадці просто не зможуть від них відірватися!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Підосичники свіжі – 1 кг
  • Підберезники свіжі – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Часник – 10 зуб.
  • Перець духмяний горошок – 8 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ч. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані підосичники і підберезники легко! Підберезники і підосичники перебрати і очистити. Великі гриби порізати на дрібні шматочки. Закип’ятити воду в каструлі, всипати туди гриби.

Варити гриби 10 хвилин, періодично знімаючи з них утворилася пінку. Потім воду з красноголовців і підберезників злити.

В цей час для маринаду в каструлю влити літр води.

Всипати у воду сіль і цукор, варити до повного розчинення цукру.

Часник очистити, нарізати дрібними шматочками. Відправити часник маринад, туди ж додати перець запашний горошком, сушену гвоздику, лавровий лист. Варити 5 хвилин.

Всипати в каструлю підосичники і підберезники.

Варити гриби 20 хвилин. Влити в каструлю оцет, все ретельно перемішати. Потім зняти каструлю з вогню.

Банки і кришки для закачування стерилізувати. Розкласти гриби по банкам, влити маринад.

Закатати банки з маринованими подосиновиками і підберезники.

Банки перевернути догори дном. Укутати ковдрою.

Дати грибів повністю охолонути близько доби. Потім переставити підосичники і підберезники на зберігання в темне і прохолодне місце. Це дуже смачно!

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники Мариновані підберезники і підосичники Як приготувати підберезники - рецепти Як приготувати підосичники - рецепти